Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Hjemme hos os laver vi græsk aften en gang i mellem. Især i vinter halvåret, hvor vi savner sommeren. Denne ret minder familien om lange sommeraftner og sol på terrassen med grillen tændt. Velbekomme.

Ingredienser: (4 per.)

Græske frikadeller:

400 g magert hakket oksekød
100 g fetaost i små tern (den i karton fra Rema eller Netto)
2 tsk. tørret rosmarin
1 tsk. hvidløgspulver
4 spsk. malet havregryn
2 hele æg
salt
peber

 

Cherrytomater:

En bakke cherrytomater
2 spsk. olivenolie
salt og peber
2 tsk. rosmarin
2 tsk. oregano
2 tsk. basilikum
2 tsk. hvidløgspulver

 

Mozzerella tårne:

2 poser frisk mozzarella
1 aubergine
4 tomater
2 tsk. oregano

 

Bønnefritter:

1 pose frosne grønne bønner
2 spsk. olivenolie
2 tsk. fint salt

Fremgangsmåde:

 

Græske frikadeller:

Rør alle ingredienserne sammen. Form dem som frikadeller og steg dem enten på panden eller i ovnen.

Cherrytomater:

Halver tomaterne om kom dem i en frysepose sammen med alle ingredienserne.

Mozzerella tårne:

Skær frisk mozzarella i skiver. Skær auberginen og tomater i skriver.

Læg mozzarella, aubergine og tomater skiftevis i lag. Drys med oregano på toppen. Husk at slut tårnet af med mozzarella. Kom en tandstik igennem for at holde på tårnet.

Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 180°C.

Bønnefritter:

Tø de frosne grønne bønner op. Kom dem i en frysepose med olie og salt. Ryst posen.

Kom bønnerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 180°C.

 

 

Energi pr. 100 g: 147 kacl,

Protein: 12 g Kulhydrat: 1,8 g Fedt: 11 g

Energi pr. person: 563 kacl,

Protein: 44 g Kulhydrat: 6,9 g Fedt: 40 g

 

Knus Karina Ørum